Judith Quax

vanaf 24 jun 2021

Chinese pelgrims dachten dat het Pamir-gebergte halverwege tussen hemel en aarde lag en de oude Perzen noemden het ‘het land aan de voeten van de zon’.
Chinese pelgrims dachten dat het Pamir-gebergte halverwege tussen hemel en aarde lag en de oude Perzen noemden het ‘het land aan de voeten van de zon’. Pamir-gebergte ligt op de grens tussen Afghanistan en Tadzjikistan. Judith Quax ging er naar toe om te fotograferen.Nood of onderdrukking dwong mensen om in dit barre gebied te gaan wonen. Door de vermenging van culturen en planten is het gebied een natuurlijk laboratorium geworden met unieke landbouw en een diversiteit aan gewassen.
Voor de Pamiri’s is de relatie tussen mens en woonplaats diep verweven: “Als God ons geschapen heeft, dan heeft Hij ook de dingen om ons heen geschapen. Als er honger en ziekte bestaat, zijn er ook planten die ons kunnen voeden en genezen.
”Voor de Pamiri’s is het een plicht niet alleen te zorgen voor de planten, dieren en omgeving, maar ook hun doel te begrijpen.

Kunsttraject-etalage
‘Pamir Nomads’ van Judith Quax is te zien in de etalage van Bentinckstraat 23/25 en in de onderdoorgang in de J. M. Kemperstraat.

uitnodiging