Dominique Panhuysen, Johan Helder en Jozef van der Heijden

22 sep | 15 jan 2013

De werken in deze tentoonstelling zijn foto's. De drie kunstenaars gebruiken de fotografie niet om te tonen hoe zij de wereld zien, maar om een zelf gemaakte en zelf bedachte wereld vast te leggen.
Dominque Panhuysen maakte van 1993 tot 2007 talloze foto's van wat haar zoon Boris knutselde, plakte en tekende. Zijn invallen zijn grillig en grappig. Pas jaren later selecteerde Dominique uit haar foto's de serie die zij Borisdingen noemde. Johan Helder bouwt met melkpakken, andere verpakkingen en speelgoedauto's maquettes van steden. Door te spelen met de belichting, camerastandpunten en de scherptediepte weet hij zijn maquettes zo suggestief te fotograferen dat ze veranderen in dynamische wereldsteden.
Jozef van der Heijden treedt in zijn geënsceneerde foto's op als Napoleon. Jozef is geïnteresseerd in de romantiek en de mislukking van de Franse Keizer, maar Jozefs Napoleon is geen historische figuur: hij reist heldhaftig de hele wereld over, maar wat hij doet is altijd gedoemd te mislukken.

pdf uitnodiging

www.dominiquepanhuysen.nl
www.jozefvanderheijden.nl
Johan Helder