Silvio Schrouff en Gijs van Noort

20 sep | 1 nov 2019

IMG 6497Het werk van Schrouff en van Van Noort heeft uitgangspunten die tegenover elkaar staan. Silvio Schrouff begint met een foto die dicht bij de werkelijkheid staat. De onderwerpen zijn vaak mensen en situaties waarin mensen verkeren. Deze onderwerpen worden vervolgens vervreemd door een proces van bewerken waarbij steeds opnieuw filters op de foto worden toegepast. De oorspronkelijke afbeelding beweegt zich zo van de werkelijkheid af. Waar Schrouff zich bedient van de meest eigentijdse beeldende technieken komt Gijs van Noort diametraal vanuit een andere richting. Al werkend bouwt hij naar een voorstelling toe. 

Treffpunkt
De stapelingen van voorwerpen van Van Noort vormen een vervreemdend geheel en sluiten zo uiteindelijk aan bij het werk van Schrouff, dat vanuit een andere richting gestart is. Vandaar de titel: ‘Treffpunkt. Omdat mensen, hun gedrag, situaties en gebruiksvoorwerpen bij beiden een rol spelen, is het interessant dit werk in een wijk te plaatsen en deze wijk, zijn bewoners en gebruiksvoorwerpen ook in een aantal werken als uitgangspunt te nemen. Een aantal werken in de tentoonstelling is speciaal, gericht op de locatie, gemaakt.

Opening
Er is een rondleiding samen met de kunstenaars langs de etalages op vrijdag 20 september om 17.30 uur. Verzamelen op het Van Limburg Stirumplein.

uitnodiging

De 11 Kunsttraject-etalages zijn:
Van Hallstraat 13, 31
J.M. Kemperstr 89, 121, 140, 148
Van der Hoopstr 41, 66, 88, 89
Fannius Scholtenstraat 20