Jean-Philippe Paumier
Cynthia van Wijngaarden
Roosje van Donselaar

16 apr | 5 jun 2022

De Kunsttraject-etalages zijn heel verschillend van hoogte, breedte en diepte. Sommige etalages zijn bijna kleine kamers, andere etalages zijn niet meer dan dertig centimeter diep. De ruimtelijke werken van deze drie kunstenaars passen er perfect.

Jean-Philippe Paumier maakt samengestelde beelden. De onderdelen zijn herkenbaar: denk aan een steun van een ouderwetse wastafel, een deel van een strijkijzer of een geo-driehoek. Hij weet die zo te combineren dat er op een heel vanzelfsprekende manier een nieuw beeld ontstaat. Zijn werk ziet er streng en minimalistisch uit. De verrassende combinaties en zijn materiaalgebruik maken zijn werk vreemd en surrealistisch.

Cynthia van Wijngaarden werkt met materialen als siliconenrubber, namaakbont of plastic. Met die materialen maakt ze sculpturen die doen denken aan organen of delen van lichamen. De sculpturen worden heel zorgvuldig gearrangeerd op met witte tegels beklede blokken of op een bedje van kunstbont. Het even vlezige als synthetische uiterlijk van haar werk is bijna eng, maar ook aantrekkelijk. Wanneer je het ziet, wil je het aanraken.

Roosje van Donselaar maakt keramische objecten. Soms zijn die met een gouden laagje bedekt, soms is de roodbruine klei-kleur zichtbaar gebleven. Vaak zijn het maskers, dieren of hemellichamen. Haar schijnbaar naïeve beeldtaal is heel direct. De klei en hoe haar werk gemaakt wordt, zijn in het eindresultaat nog heel goed zichtbaar. Meestal hangt haar werk in series bij elkaar en dat is echt een meerwaarde. Dan wordt duidelijk dat haar werk ook lijkt te verwijzen naar mythes en kunst van oude beschavingen.

paumier.weebly.com 
cynthiavanwijngaarden.nl 
roosjevandonselaar.com 

 
Curatoren: Guda Koster en Frans van Tartwijk