Baukje Duin

18 mei | 27 aug 2023

baukje duin“Zelfportret. Iedere dag, vanaf 2021, kijk ik in een spiegel of kijk ik naar binnen. En maak ik een kop. Deze kop­pen zijn gemaakt in 2022. Ik gebruik verschil­lende materialen en technieken, maar het formaat blijft A6.”
“Creëren is voor mij een levens­behoefte: altijd in beweging, altijd aan het stromen. Misschien wel te vergelijken met voeding: ik heb dat ook elke dag nodig. Dat gaat vanzelf.
Mijn werk is veelzijdig: ik schilder, teken, maak grafiek, bouw etalages en maak ruimtelijk werk: maskers, tasjes, portemonnees en boekjes.
Ik hou van werk dat in één keer staat. Aquarel bijvoorbeeld. Hier kan ik snel en direct mee werken. Iets in het moment vastleggen, een impressie vangen, de sfeer proberen over te brengen.
In mijn werk hou ik van het onder­zoeksproces. Dit mag ook zichtbaar zijn in een serie. Technieken naar je eigen hand zetten en alles uitpro­beren. Tijdens het maakproces ontstaan vaak interessante dingen.
Een rode draad in mijn werk is de verbinding aangaan met mensen. Er vindt vaak een uitwisseling plaats. Dat kunnen portretten zijn maar ook het vastleggen van een voorstelling in een serie portretten.”

Kunsttraject-etalage

Het werk van Baukje is dag en nacht te zien in Van Boetzelaerstraat 56.

 

uitnodiging

 

www.baldegunda.com