Itie Langeland

24 jul | 3 sep 2023


Itie Langeland Cooling down 2023Uit alle tijdschriften en boeken die in haar handen komen, snijdt Itie Langeland de pagina’s met gezichten. Gezichten fascineren haar en dan speciaal gezichten die niet voldoen aan het westerse schoonheidsideaal zoals mensen met veel gezichtsbeharing, tatoeages, Siamese tweelingen en gezichten gebaseerd op mythologische figuren als Argus, Janus en cyclopen.
De pagina’s uit de tijdschriften en boeken zijn het startpunt voor de kunstwerken. Naast collage, borduren en schilderen, worden bepaalde delen uitgesneden tot kantachtige structuren.
De opengewerkte werken worden los van de achtergrond opgehangen of geplaatst op doosjes zodat letterlijk diepte en een extra laag van schaduwen ontstaat.
Inherent aan het met de hand borduren en snijden is een grote mate van arbeidsintensiviteit, herhaling, geduld en aandacht; een meditatieve bezigheid die uitnodigt tot een trage manier van kijken, dit in tegenstelling tot de vluchtigheid van de snelle beelden waar we dagelijks mee worden geconfronteerd in de media.

Kunsttraject-etalage;
Het werk van Itie is dag en nacht te zien in Van Boetzelaerstraat 80 en 92 en in de Van Hogendorpstraat 205.