Inge van der Ven

6 apr | 15 jun 2024

ingeWaar het bij mede-exposant Anja om het doorgronden en verbeelden van het innerlijk leven van mensen draait, staat bij beeldend kunstenaar Inge van der Ven (Delft, 1973) het geven van een tweede leven aan ogenschijnlijk nutteloze materialen en objecten uit het dagelijkse leven centraal. Het werk is zeer uiteenlopend en omvat schilderijen, tekeningen, collages, objecten, assemblages, keramiek en installaties. Voor haar kunst verzamelt deze kunstenaar afgedankte materialen en objecten uit de huiselijke omgeving die resoneren met de thematiek van haar werk; huid, omhulsel en de symboliek ervan als raakvlak tussen binnen en buiten, bescherming, aanraking, verbinding, etcetera. Eenmaal opgenomen in het werk krijgen de materialen en objecten (lees huiden en omhulsels) een eigen leven, een autonoom bestaan. Als dragers van herinneringen, van gestolde tijd worden het een soort relikwieën van het dagelijkse leven.

Het werk van beeldend kunstenaar Inge van der Ven ademt intimiteit, fragiliteit, vrouwelijkheid en is zeer uiteenlopend. Het omvat schilderijen, tekeningen, collages, objecten, assemblages, keramiek en installaties. Voor haar kunst verzamelt en gebruikt ze afgedankte materialen en objecten uit de huiselijke omgeving die resoneren met de thematiek van haar werk; huid en aanverwante symboliek als omhulsel, raakvlak tussen binnen en buiten, bescherming, aanraking, verbinding, etcetera. Opgenomen in het werk krijgen deze materialen en objecten een eigen leven, een autonoom bestaan. Als dragers van herinneringen worden het een soort relikwieën van gestolde tijd.

Inge van der ven (Delft, 1973) woont en werkt in Amsterdam en Arles. Zij haalde haar Master of Arts aan de UVA in 1998 en studeerde in 2004 af aan de afdeling Tekenen en Schilderen van de Rietveld Academie. Zij exposeert haar werk vooral in Nederland en Frankrijk en werd genomineerd voor de Nationale Keramiekprijs 2023. Ze geeft workshops beeldende kunst en is vast jurylid aan de hoge school ENSI in Avignon.

Kunsttraject-etalages
Van der Hoopstraat 41, 66 en 88
Fannius Scholtenstraat 20
J.M. Kemperstraat 89 en 148