Foto's van 55 buurtbewoners

23 sep | 27 nov 2017

Waarom is de ene foto mooier, beter, grappiger of verrassender dan de andere? 

De fotograaf Henri Cartier-Bresson had het altijd over het beslissende moment: hij bedoelde daarmee dat de fotograaf iets heeft gezien dat niemand anders is opgevallen en hij heeft meteen een foto genomen. Daarna kon iedereen zien wat de fotograaf als eerste gezien had. Een goede foto maak je dus door goed te kijken en op het beslissende moment een foto te nemen.

In de buurt en in de buurtkranten van Amsterdam-West werden in de afgelopen maanden buurtbewoners opgeroepen foto's in te sturen. 55 Buurtbewoners stuurden 127 foto's in. Jan Theun van Rees en Dominique Panhuysen waren de tweekoppige en deskundige jury, en zij kozen anoniem 6 foto's voor de expositie. Bij het selecteren werd vooral gelet op het bijzondere en verrassende karakter van de foto's en minder op de technische kwaliteit. In de 6 kunstetalages in de Zeeheldenbuurt zijn op groot formaat foto's te zien van Harrie Blommensteijn, Marijke Boon, Leander Haaitsma, Maaike Lucas, Margreet van der Molen en Manous Nelemans.

De fotografiewedstrijd Zeeheldenbuurt wordt in 2017 voor de tweede keer georganiseerd, en is een initiatief van Frans van Tartwijk voor stichting Kunsttraject in de Kunsttrajectetalages in de Zeeheldenbuurt

facebook.com/fotografiewedstrijd
uitnodiging