Lukas Kreibig

23 jan | 1 jul 2020

LukasKreibigKunsttraject presenteert in samenwerking met Docking Station, een fotografieplatform in Amsterdam, het visuele verhaal ‘Heart of a Seal’ door Lukas Kreibig (DE).

Toen fotograaf Lukas Kreibig de berg Uummannaq op Groenland voor de eerste keer zag, voelde hij zich meteen aangetrokken tot de rauwe schoonheid van deze afgelegen plek. Dit eiland op de Noordpool heeft de afgelopen 50 jaar een snelle ontwikkeling doorgemaakt; van een gemeenschap van vissers en jagers naar een steeds modernere samenleving.

Kreibig’s foto’s vertellen ons over een volk met oude tradities, levend in een hard en ruig klimaat. In 2018 was hij getuige van de warmste winter ooit. De inwoners kunnen helaas niet langer meer vertrouwen op de natuur. Hoe lang zullen de eeuwenoude tradities blijven bestaan als klimaatsverandering levensbedreigende situaties veroorzaakt?

Waar?
Lukas Kreibig’s werk is te zien in het mobiele paviljoen ‘Story Station’ op het Westergas-terrein en in 5 Kunsttraject-etalages in de Staatsliedenbuurt:
Bentinckstraat 23 en 25, Cliffordstraat 10 en 16, Groen van Prinstererstraat 61.

uitnodiging

Ontmoet de fotograaf

Kom naar de ‘Story Station’ en ontmoet de fotograaf. Luister naar zijn intrigerende verhaal onder het genot van een hapje en drankje: donderdag 30 januari van 9.30 tot 10.30 uur,
zondag 2 februari van 12.00 tot 18.00 uur (Sunday Market) en donderdag 6 februari van 17.30 tot 19.00 uur (in het Duits).