Kees Metselaar

vanaf 14 dec 2021

Sinds de dagen van de oude Grieken wordt de Bosporus gezien als de waterweg die Europa van Azië scheidt. Byzantium werd Constantinopel en dat werd weer het hedendaagse Istanbul, de grootste stad van modern Turkije. Door de ligging aan beide oevers van de Bosporus is het de enige stad die op twee continenten ligt.
Kees Metselaar bezocht Istanbul voor het eerst in 1975 en viel er voor als een blok. Jaren lang was de stad aan het water zijn uitvalsbasis voor trips in Turkije en het nabije Midden Oosten.
Het huidige Istanbul is een metropool vergeleken met de stad in de jaren ’70. Gigantische uitbreiding vond plaats met alle problemen van dien. Toch krijgt Metselaar nog altijd hetzelfde gevoel als hij de oude buurten aan het water bezoekt en fotografeert.
Voor een deel jeugdsentiment maar het is meer. Istanbul heeft het allemaal, eeuwenoude geschiedenis, het grotestadsgevoel, melancholie, bruisende energie en nog veel meer, de Bosporus Blues.

Kunsttraject-etalage
‘Bosporus Blues’ van Kees Metselaar is te zien in de etalage van Bentinckstraat 23/25 en in de onderdoorgang in de Limburg van Stirumstraat/J.M. Kemperstraat.

uitnodiging