Jane Johannes

22 apr | 8 jun 2022

In hun zoektocht naar de waarde van groen en energie in Westerpark, verzamelden fotograaf Jane Johannes en ontwerper Wendela Troll in beeld en verhaal wat deze thema’s voor mensen betekenen.
Ze bezochten Erik, die meer van minder maakt. Hij gebruikt lokale onbewerkte seizoensgroenten om drie kleurrijke gangen neer te zetten - voor een tientje!
Ze ontmoetten Nathalie die schaarste kent, maar zich rijk voelt in haar huurhuis waar altijd water is, én stroom!
Ze troffen Gian die zich een mini onderdeel voelt van de overgrote natuur. Hij beschouwt zonlicht en muziek als twee verschillende uitingen van één zelfde vorm van energie, namelijk liefde.
Met Lou Lou van 12 bezochten ze groene plekken van rust in een gehaaste stad - de bloesem in Westerpark als haar vergankelijke favoriet.
Ook maakten ze kennis met Inge, die zich hard maakt voor een dak boven het hoofd van vluchtelingen uit Oekraïne, te midden van een ruimte vol zachte kleuren, eigen creaties en vintage.

Kunsttraject-etalages
In de onderdoorgang J.M. Kemperstraat/Limburg van Stirumstraat zijn 5 foto’s van Jane te zien. In de Bentinckstraat 23/25 en in de Cliffordstraat 10 en 16 zijn ook foto’s van haar te zien, tevens zijn daar enkele  verhaalfragmenten van Wendela Troll te lezen.
Deze tentoonstelling is naar aanleiding van het Greenbox-project in de Staatsliedenbuurt.

uitnodiging

Meer informatie over dit project lees je hier